maanantai 3. tammikuuta 2011

VIPPE JA LAKU

Laku Oonan sylissä.


Onpahan kerrankin kaksi iloista koiranpentua Vippe ja Laku.

Eilen ne tapasivat toisensa ensimmäisen kerran. Tuleeko niistä parhaat kaverit?

Vippe valppaana.

Uuteen kotiin saapunut pentu yllätti reippaudellaan. Kippurahäntä heiluen se kulki haistellen uusia hajuja. Eikä mennyt pitkä aika, kun sille jo maistui ruoka. Pissat eivät vielä osuneet paperille, mutta oman sydänystävänsä Oonan se löysi kaikkien ihastelevien ihmisten keskeltä.

- Oi, kuinka suloinen!

Ensimmäisen yön uudessa kodissa Laku nukkui Oonan vieressä. Illalla, kun Oona ei itse meinannut saada unta, päätti tyttö palata omaan sänkyynsä nukkumaan. Mutta silloin Laku ulisi onnettomana tai oikeastaan nyyhkytti sydäntäsärkevästi. Sillon Oona palasi pikkuisen viereen lattialla ja lopulta molemmat tuhisivat tyytyväisenä.

Aamu alkoi iloisesti. Laku kulki ympäri keittiötä ja merkkasi lattiaa. Isommatkin tarpeet tulivat milloin mihinkin nurkkaan. Oona kulki perässä pitkämielisesti jätöksiä siivoten.

Päivä on nyt puolessa. Talon täyttää iloinen haukunta. Pienet tassut kipittävät kilpaa ja ainakin toisen häntä heiluu toisen läsnäolossa, mutta mitä sitten tapahtuu, kun Laku keksii Vipen lelut tai kömpii lopulta sen pesään?

Uudessa kodissa ensimmäisille päiväunilleen
Laku hakeutui unirätti mukanaan Oonan sängyn alle.1 kommentti: