maanantai 31. tammikuuta 2011

LOIKKAA LAKU


Onnistuuko esteradalla eteneminen Lakulta?
Entä mitä mieltä Vippe on uudesta harrastuksesta?


Aleksilla on hieno koira ja etumatkaa sen koulutuksessa. Eräänä päivänä käydessään moikkaamassa Lakua kertoi hän Oonalle vinkkejä, kuinka koiran kanssa olisi vieläkin hauskempaa. Ensiksikin Lakulle olisi rakennettava oma temppurata. Ajatus oli loistava, eikä pitkä koulumatka tai painava reppu kyenneet estämään kaksikkoa toimimasta.
Oona säätää esteen korkeutta Aleksin antaessa ohjeita.
Hetken kuluttua lumikasoista valittiin sopivin ja pihalta löytyneestä lapiosta tehtiin este. Oona kokeili ja Aleksi kommentoi. Esterata oli valmis. Lapset kutsuivat koirat luokseen kertoakseen uudesta harrastuksesta.


Vippe ja Laku kuulolla.

Korvat höröllään ne kuuntelivat puhetulvaa. Vipestä näki heti, ettei se innostunut ajatuksesta. Aivan kuin se olisi pohtinut, oliko hyppelyyn saatu lupa Joonakselta. Kallistaen päätään se kysyi, oliko tästä todellakin sovittu sen isännän kanssa.

Laku oli hämmentynyt. Se tykkäsi Oonasta valtavasti ja oli onnellinen saadessaan tytön huomion. Mitä punaposki nyt halusi, siitä sillä ei ollut mitään käsitystä, mutta ei se vastustellut. Se oli valmis urostekoihin.

Laku ihmettelee, mitä Oona oikein haluaa sen tekevän.

- Tule, tule, Oona maanitteli heiluttaen lihapullaa lapion päällä.

Laku juoksi. Pysähtyi esteelle ja istuutui. Oona huokaisi, mutta Aleksi rohkaisi jatkamaan. Uusi yritys. Aleksi kannusti. Oona maanitteli. Vippe kokeili kerran. Kiersi esteen ja häipyi. Sitä ei hypytetty, ei ainakaan ilman Joonasta.


Vippe ei hyppää. Se kaartaa esteen ja karkaa radalta.
 Mutta Laku ymmärsi idean. Herkkupala heilahti. Laku ponnisti ja lopulta valmentaja sai iloita työnsä hedelmistä. Kaksikko Oona ja Laku selvittivät ensimmäisen esteratansa tehden loistavaa yhteistyötä.


Laku vauhdissa. Tuleekohan siitä isona esteratojen kunkku?

1 kommentti: